Интервю с Момчил Марчев – Онлайн Диджитъл Сървисис

Днес на гости ми е един от лидерите в SEO и онлайн маркетинг сферите, специалиста в управлението на онлайн репутация – Момчил Марчев! Вижте повече за голямата му страст – ORM и какво го мотивира всеки ден, да става все по-добър в професията си.

Момчил Марчев

 

Момчи, здравей, кажи за новата фирма?

Амиии, Онлайн Диджитъл Сървисис / www.ODS.bg ще е фирмата опаковка на всички други, които пуснах през годините, самото име подсказва всеобхватност. Ще ударим опаковката, панделката на прекрасно развиващите се услуги от диги вид, които се предлагат при нас – WEB DESIGN, SEO, SMM, PPC, ORM. Скоро ще пуснем и уникални услуги като Диги Даскало.

А нещо в кухнята иновативно?

„Digi за теб“ услуга за фирмите – искате ли да Ви създадем диги отдел, неее не дигери, дигитални спецове, не Френска революция, а промяна отвътре? Да, отговарят всички клиенти, с които сме изградили доверие взаимно в годините. Подробности на лични 🙂

Ама много се криете вие SEO-тата?

Ако това е въпрос, аз отговарям – нямам нищо общо вече с монотеизма в дигиталната индустрия, имам много услуги и SEO е една от тях:)

А иначе, вярващ ли си?

Да, Бог е на всякъде и ние сме негови проводници, нищо не става просто ей така – сещате се филма „Ефектът на пеперудата“, а „Красив ум“. Не искам да захващам езотерични начала на разговора, може да говоря до утре интересни хави, променящи човек, хуманизиращи го, сдобряващи го със самия него си … „Усещам колебания в силата“, давай нататък:), смело, няма за криене нищо:). Айде давай, не ме тегли на везната …:)

Толкова ли е важно да си прощаваме? Това не е ли крачка назад, липса на воля?

Бог прощава на искрена молитва, кои сме ние да си ширим толкова егото:)?
Ако не можем да си простим, то ич да не опитваме нещата … Да затапим всите сетива, да скрием у дома и да се зомбнем, автозомбване:), да ма не сме скроени за това, а за прекрасно общуващи, емоционално грамотни и социално и екологично отговорни хора.

Какво най-мразиш в задълженията си в работата?

Мразя да мразя – искам като Мечо Пух – Колкото повече, толкова повече!
Искам за всички…, а да сещам се – ядосвам се когато предлагам на колеги „Дайте да се обединим, да споделяме ноу хау за някоя от услугите за чужбина“, а те дават заден. Пазарът на САЩ е огромен, според мен, марката България за се чува е добре за всички. За сега само програмисти ни са що годе известни. Ей на SEO спецовете са супер чувствителни на тази тема, ми нека, да минат лета, слънца и луни, как викат индианците 🙂 Нека всеки сам да си троши главата като петролна сонда в ледниците на Аляска:)

Друго, по интро в кухнята ..?

Айде да инвертнем – обичам да имам „сятени“ колеги, да имат страст, да „порят вълните“, да няма какво да им кажеш ново, или всеки ден да си казвате нови неща, забележете, казвам – „казвате“. Колективът е яката работа, а с тези балкански индивидуалности колко е трудно, колко е трудно. Държавата пречи, не знам колко … все едно т’ва и е работата на админ частта й.

Как се издържа на стреса в онлайн репутацията?

Ами, то тая услуга едно време са я правили в WEB1.0 среда класически пиари. Тогава е имало медии, без интернет (или поне Интернет, без социалките, форумите, блоговете и т.н.), който е среда, а не медия. Т.е. медийни адвокати, медийно лобиране, медиен комфорт:) А сега е „Властта на хората“ WEB2.0 среда, адвокати като в реалността:).

Нова година иде, какво ще пожелаеш на колегите?

Ами на мениджърите – учете HR, много е важно, мотивирайте правилно и управлявайте на служителите мотивацията им. Направете надбалканско менажиране, ергономията на трите клика – задача, брейнсторминг, решение. Изслушвайте, задължително намирайте време за отчитане на задачите ежедневно и благодарете или върнете за доработка. Опитвайте да работите без граница, за чужди държави, отваряйте офиси там, намирайте съдружници по целия свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.