Пингвин ъпдейт 2.0 вече е факт!

2.0 penguin update

2.0 penguin update

Вчера на 22.05.13 официално беше обявено началото на новия пингвин ъпдейт. Той е 4-ти до сега, но се различава от предишните 3 версии със много по-взискателния и към  сайтовете филтър.

Съобщението беше публикувано директно в блога на Matt Cutts.  До този момент от стартирането на ъпдейта са засегнати над 2.3% от англоезичните търсения в цял свят и много търсения в българските ниши. 

Ефектът на ъпдейта в България.

В момента за много български ключови думи наблюдавам спад на някои сайтове, подкрепени с напълно натурални и релевантни линкове, а спамерски сайтове напълнени с некачествени и нетрайни линкове от социалки, сайтове за обяви и директории се издигат нагоре.

Това явление е адски странно имайки предвид, че точно това е целта на пингвина да отсява хубавите от лошите сайтове и да им дава по-добри позиции. Google, говорят непрекъснато за качество, но както изглежда напоследък количеството побеждава качеството. Дано това е само временно явление.

Пингвинът се очаква да вършее из световният интернет още няколко дни и с нетърпение ще чакаме Мат Кътс да обяви края на ъпдейта и процента засегнати сайтове. Стягайте се хора!

Хубавото е, че все още нямам нито един наказан сайт.

Вярвам, че загубата на 2-3 позиции е нормално явление при преместването и изчезването на толкова много сайтове от топ 100 на Google.

Аз съм от хората, които твърдо вярват, че трябва да поднасят най-качественото и актуално съдържание на потребителя и да използват само бели техники за SEO оптимизация. А дали това е правилният подход ще разберем след резултата от пингвина.

Първият, който забеляза Пингвин ъпдейта и съобщи за него из социалните мрежи беше Андрей Димитров.

Успех на всички колеги! Пожелавам Ви още по-добри позиции след животинката.

 

5 thoughts on “Пингвин ъпдейт 2.0 вече е факт!

  1. Здравей Тео! Поздравления за семинара ти вчера. Наблюдавам достра странни скокове в СЕРП, както и ти. Искам да те питам имаш ли идея до кога ще продължи пингвина и дали ще знаем крайната дата.

    • Марто, ами зависи какво ще каже Мат кътс, знаеш, че той коли и беси. Ще чакаме и ще видим, но поне още 3 дена ще вършее гадинката.

  2. pingvina syvpadna s puskaneto na angliiska versiq na socialnata mi mreja kato cqlo e golqma kasha indeksiranite stranici se redirektvat kym /bg imam dobri pozicii no poseshteniqta namalqha 🙂 pisha s latinski bukvi ot smartfona pozdravleniq za mobilnata versiq 🙂

  3. Pingback: Ahrefs.com - Най-точния инструмент за анализ на линкове | SEO TEO

  4. Pingback: SEO TEO навърши 1 година! Черпя линкове и още нещо | SEO TEO

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.