Петър Дяксов за обединението между Tendrik и SEOMAX

Petar-DyaksovДвата големи конкурента за дигитален маркетинг и уеб в Пловдив се обединиха в началото на 2019

2019-та година за Пловдив ще премине под мотото „Заедно“. Оказва се, че това е не просто слоганът на Европейската столица на културата, но и действието, което ще предприемат двете утвърдени фирми в Пловдив, опериращи в сферата на уеб и дигитален маркетинг. Чудите ли се какво точно имаме предвид?

Дигиталните агенциите Tendrik и SEOMAX и подадоха ръка и се превърнаха от конкуренти в партньори. И това съвсем не е всичко. Собствениците на компаниите, Петър Дяксов (за Tendrik) и Любомир Атанасов (за SEOMAX), решиха да укрепят партньорските си взаимоотношения и обявиха съдружието между бизнесите им на 04.02.2019 година.

Сливането на дигиталните агенциите носи не само дивиденти за техните собственици, но за самия град, защото новата фирма е една от най-големите в Южна България и пряк конкурент на своите колеги от столицата. Екипът наброява около 20 души, а разглеждането на CV-та за нови кадри вече е започнало.

Новите съдружници споделят, че сливането между Tendrik и SEOMAX се е превърнало в естествен процес на партньорските взаимоотношения. Какво още сподели единият от тях, Петър Дяксов, за нас, вижте в краткото интервю с него.

През 2018 година Tendrik успя да привлече доста големи клиенти и да допринесе значително за авторитета на бранда, но през тази година предстои нещо още по-голямо за агенцията. Искаш ли да ни разкажеш каква е новината около вас?

Голямата изненада е, че се обединихме с другата голяма дигитална агенция в Пловдив – SEOMAX. Обединявайки усилия, know how (знания) и екипи, в момента сме доста по-голяма и силна компания. Може би дори и една от най-големите уеб агенции в цяла южна България.

В момента, това което ще реализираме като идея е да предлагаме много повече услуги в нашето портфолио и да предлагаме още по-високо качество на услугите. Екипът е страхотен, обособиха се нови отдели и това ни дава възможност да поемаме още по-големи и амбициозни проекти.

От колко души се състои екипът ви в момента?

Екипът ни в момента се състои от 18 души, като предстои наемането на още нови хора.

Имаше ли притеснения относно сливането и ако да – какви?

Едно от най-големите ми притеснения беше дали екипите ще успеят да се сработят добре. За щастие, това се случи. Другото беше дали клиентите ни ще приемат добре тази промяна, но да чукна на дърво (чук-чук), почти всички клиенти останаха с нас и много се радват на тази промяна. От наша страна, ще се постараем да влагаме още повече усилия, за да продължим да ги радваме и постигаме още по-добри резултати.

Запазвате ли името на агенцията или предстоят промени в бранда?

Решението, което взехме по тази тема, е че брандът Tendrik ще остане като име са международния пазар, а дигитална агенция SEOMAX да бъде представителният ни бранд за България, но екипите ще останат едни и същи. Поне за момента.

Какво целите, освен поемането на по-амбициозни и големи проекти?

Това, което целим, е да оптимизираме процесите на работа и да помогнем на екипа да стане още по-добър, съответно да придобием повече знания и опит. Амбицията ни е да станем не само една от най-добрите дигитални агенции, но и да удовлетворяваме в максимална степен нуждите на всеки бизнес, който се развива или планира да се развива онлайн.

Друго нещо, което очакваме е да започнем по активно да навлизаме на международния пазар. В момента имаме няколко клиента, базирани извън страната, но очакваме през следващите 2 години чуждестранните клиенти да бъдат около 50% от общия брой клиенти на агенцията. Стремим се не само да сме познати и конкурентно способни на българския пазар, но на международния също.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.