Логичните изводи за бъдещето на рекламата в локалното търсене

Локално търсене

Локално търсене

На къде се насочва рекламата на локалното търсене. Как собствениците на бизнес, които се занимават с локален маркетинг, ще успеят в условията на постоянно променящия се и много конкурентен пазар?

Отговорите на тези въпроси никога не биха могли да са напълно еднозначни. Все пак има някои сериозни подхода, които могат да се направят за рекламата и локалното търсене. Те са валидни за всеки бизнес, който разчита на тази част от онлайн маркетинга за изграждането на присъствието си.

1. Интегриран подход

Пътеките, по които минават потребителите в локалното търсене в днешни дни, са много различни. Всеки потребител използва различни методи за навигация, в зависимост от изградените си навици и възможности. Освен това, търсенето зависи и от много фактори, които се подчиняват на променящите се обстоятелства. Именно поради тази причина е изключително важно за собствениците на бизнес да предприемат интегриран подход. Те трябва да използват всяка възможност, за да се свържат с потребителите, които осъществяват търсене през Local Search.

Има три компонента, на които трябва да се обърне особено внимание – търсене, откритие и разглеждане. Потребителите, които използват локалното търсене, са използвали един от тези три сегмента. Те ще минат по няколко пъти през всеки от тях, преди да вземат окончателното решение за действие. Това действие обикновено е покупка на продукт или поръчка на услуга.

2. Правилното използване на данните

Всеки маркетинг специалист вероятно е на мнение, че данните имат най-голямо значение за успеха на локалното търсене. Това е само косвена последица от изучаването на потребителското поведение. Използването на данните трябва да бъде направено точно преди потребителите, които използват търсенето в Google+ Local (Вече преименувано на Google My Business), да вземат решение.

Всеки маркетинг специалист, който залага на локалното търсене в стратегията си, трябва да отдели време за задълбочен анализ на данните. Това включва и активността на потребителите в социалните мрежи, както и останалите медийни канали, на които е разположена кампанията. Това е начин потребителите да се мотивират допълнително да използват услугите или продуктите на една определена търговска марка.

Със заключенията, които им предоставя анализът на тези данни, специалистите, които се занимават с маркетинг, могат да изградят стратегия от ново ниво. Тя ще бъде много по-специализирана и насочена към специална група от потребители, които използват локалното търсене, за да направят покупките, от които имат нужда.

3. Изграждането на професионален метод за продажби

Потребителите използват локалното търсене по много различни начини. Те залагат все повече на мобилните платформи, за да влязат в контакт с локалния бизнес. Затова собствениците на компании трябва да насочат голяма част от усилията си именно в тази област.

Все пак трябва да се отбележи, че трябва да има последователност и в тази посока от бизнеса. Това означава, че хората, които продават услугите или продуктите, е необходимо да бъдат технически грамотни. Процесът на продажбата трябва да протича наистина гладко, за да могат потребителите да се почувстват удовлетворени.

В това отношение Google предоставя наистина чудесни възможности за образование. Тук става дума конкретно за Trusted Digital Media Advisor, където могат да се намерят много полезни съвети и трикове за продажбите в следствие от локалното търсене. Това е програма, която съдържа 13 видео материала. Те поставят основата на дигиталните продажби. Изучаването им може да помогне на заетите в сферата да преобразят потребителското преживяване, когато става дума за покупка или конкретно действие.

За автора: Атанас Вълчев е SEO специалист в СЕО Пал с над 4 години опит. Той се интересува предимно от локално SEO. В СЕО Пал той помага на клиенти с използването на услуги като Google My Business и други.

One thought on “Логичните изводи за бъдещето на рекламата в локалното търсене

  1. Много добра статия.

    Локалното търсене се оказа доста добър вариянт за моя сайт. Много ми помогна. Е, още работим по въпроса, но засега има трафик…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.