Стартира нов SEO курс на It-Academy.bg

Курсът на It-Academy.bg е изцяло нова инициатива, имаща за цел да обучи и създаде млади, но и опитни SEO специалисти. Не е тайна, че в момента в България липсват качествени кадри и има недостиг на SEO експерти. 90% от бизнеса в България не знае за това чудо наречено SEO. Въпреки това бавно, но славно, все повече фирми започват да се интересуват от доброто си онлайн присъствие, а от там от качествени SEO услуги.

SEO курс на It-Academy.bg

SEO курс на It-Academy.bg

Курсът на It-Academy ме впечатли с рекордния си брой лекции – цели 50 астрономически часа, които ще се провеждат 2 пъти седмично по 3 часа. Това ще даде време на младите SEO ентусиасти, да се запознаят с теорията и да започнат да практикуват, защото както се казва, в SEO всичко е експерименти. Един ден нещо може да работи, друг ден то да понижи позициите на сайта Ви. Според моите скромни изчисления, този SEO курс ще трае 2 месеца и малко. Това е добър период за развитие на нови проекти и тестване на похвати за по-добро SEO. Разбира се и сухата теория е важна, но тя е само 1/4 от всичко.

Най важното е, че всички курсисти ще получат сертификат за успешно завършен курс и затвърдени познания в областта на SEO оптимизацията.

В курса ще бъдат разгледани подробно важни стъпки за оптимизация на един сайт:

Основи на търсачките – запознаване с механизма на работа на търсещите машини.
Оператори за търсене в Google и вътрешна оптимизация
Техническа оптимизация
Анализ на ключовите фрази и думи
Информационна архитектура
Анализ и проучване на конкуренцията.
Анализ на цялостния линк профил на сайта и конкурентите му
Линкбейт, който носи реални линкове, много цитиране на бранд и социални сигнали.
Установяване и развитие на контакти
Статистики и измерване
SEO инструменти за анализи на линк профили и цялостно състояние на ON Page.
Въведение в HTML
SEO за чуждоезични международни пазари
Метаданни
Други, най-различни фактори за добро позициониране
Правилна оптимизация на мобилни уеб сайтове с Responsive design.

Лектор на SEO курса е Лили Грозева

Тя е една от най-добрите SEO експерти. Била е част от екипа на The Mags, а сега е специалист и консултант на свободна практика. Има изключително богат опит с международния пазар и предлагане на SEO услуги за англоезични сайтове.

Освен всички неща, които ще получите на този seo курс, любезния спонсор Superhosting.bg ще даде на всеки курсист ваучер на стойност 76,75 лв. за да може да регистрира домейн и хостинг за 1 година, които ще са изключително необходими за развитието на специалистите.

Можете да се регистрирате за SEO курса на It-Academy.bg от тук: http://www.it-academy.bg/seo-kurs/ . Цената за регистрация е 420 лв, което според мен е малко за знанията, които ще получите.

One thought on “Стартира нов SEO курс на It-Academy.bg

  1. Чета блога ви от доста време. SEO-то е много интересна бих казала дори наука. Подкрепям инициативата за организираме на SEO курсове, защото спрямо личния ми опит, колкото и да имаш желание да се научиш да оптимизираш сайтове, някой трябва да ти положи основите на материята, а след това вече и сам можеш да продължиш напред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.