Как да продаваш ЕФИКАСНО продуктите си онлайн?

Когато започнах обучението си с първите си семинари за продажби, научих от специалистите Зиг Зиглър, Томи Хопкинс и други от тяхната лига, че ВСЯКА продажба, на практика, е емоционална по своя характер.

Например, ако смятате, че сделките между бизнеси са дълбоко рационални – помислете отново! От опита си зная, че това не е така – в последните две години съм разговарял с няколкостотин предприемачи и Ви уверявам, че всеки един от тях се влияе от емоциите си при вземане на решение за покупка или сключване на сделка.

Какво общо имат директните продажби с дигиталния маркетинг и вашата стратегия в уеб?

Всичко това е преплетено – все пак ние се стремим да продаваме продуктите си на хора, нали? Дори в ерата на технологиите, в 21-ви век, отново хората, поне засега, са купувачите, а не роботите.

А щом ще продаваме на хора, тогава да се опитаме да им въздействаме!

Въздействието би могло да се получи с помощта на магията на копирайтинга, както и на визуализацията – творческите дизайнерски решения.

И идеален канал за такъв тип комуникация е Фейсбук, а също и Инстаграм.

Защо препоръчвам Фейсбук Маркетинг за продажба на емоционални продукти?

Фейсбук платформата е изключително подходящ канал за продажба на масови стоки, както и на емоционални такива. В тази мрежа много добре се продават, например, детски играчки, забавни аксесоари, подаръчни стоки, дрехи, почивки и всякакви неща, които въздействат емоционално.

Също така, Фейсбук разполага с широко разнообразие от рекламни формати, като например стандартни банерни реклами, въртележки, колекции, динамични реклами, видео реклами и прочее.

Още, всяка от рекламите би могла да бъде с различна цел – достигане до хората, брандиране на продукта / услугата, постигане на даден брой продажби чрез конверсионна реклама и прочее.

Да не забравяме, че можем да настроим показването на рекламите по ден, час, дата, възрастова група, географско местоположение, интереси, взаимодействие с марката и прочее.

Фейсбук ни позволява да създадем и така наречените “събития”, с които можем да проследим какво правят хората на сайта ни.

Да речем, че бихме искали да знаем колко процента от влезлите в сайта в крайна сметка разглеждат единичен продукт, добавят продукт в количката или въвеждат платежна информация – можем да получим тази информация с въвеждането на Фейсбук Пиксел и Фейсбук Пиксел Събития.

Можете да прочетете повече за тях в официалната документация на Фейсбук:

https://developers.facebook.com/docs/ads-for-websites/pixel-events

Съчетаване на социалната стратегия със SEO

Всеки SEO специалист ще Ви увери колко ВАЖНИ са поведенческите фактори на даден уебсайт.

Поведенчески фактор, например, е времето, което потребителят прекарва в уебсайта. Колкото по-дълго е то, толкова по-ангажиран е потребителят в “очите” на търсачката, и толкова по-полезен изглежда сайтът, отново в “очите на търсачката”.

Затова, бих Ви препоръчал да направите така, че да удължите престоят на потребителите си, без разбира се, да ползвате насилствени методи, като например – забрана за излизане и прочее.

Какво общо има това със стратегията в социалните медии ли? Твърде много!

Ако Вие подберете аудитория от Фейсбук, която не проявява интерес към Вашите продукти, хората, които влизат в сайта Ви, ще остават за кратко време в него, след което ще го напускат.

По тази причина Ви препоръчвам да бъдете много внимателни в насочването на рекламата си – да подбирате онези хора, които, според Вас, биха проявили най-силен интерес към продуктите Ви.

Иначе просто си хабите ресурса. Имайте предвид, че нерелевантната реклама е едно твърде скъпо удоволствие, а за ефикасността ѝ може да се каже, че е под точката на замръзване, с други думи – нищо вълнуващо откъм продажби.

Със сигурност таргетирането на правилните хора, които да се задържат в сайта, да се ангажират с него, да го посетят отново, да го споделят и коментират в него – е позитивен сигнал за търсачките, и тъкмо такива сигнали са Ви необходими!!!!

Няколко думи за SEO-то и ЗАЩО си заслужава!

Преди време SEO-оптимизацията представляваше писане на статийки от по 300-400 думи, добавяне на линкчета от тези статийки върху ключовите думи, по които се търсеше по-високо класиране, добавяне на сайтове в различни директории, редовно въвеждане на съдържание – без значение полезно, или не… И други такива.

Тази ситуацията много се измени в последните години. Търсачката Гугъл отдавна разполага с изкуствен интелект, който филтрира много лесно некачественото съдържание и го декласира – за сметка на качественото.

И така трябва да бъде, нали?

SEO-то е бавен процес, който отнема много месеци и първите резултати могат да се видят най-рано след около 6 месеца.

Също така, SEO оптимизацията е многокомпонентен процес – необходими са освен технически подобрения по уебсайта, също и въвеждане на съдържание с МНОГО ВИСОКО КАЧЕСТВО И ВИСОКА ПОЛЕЗНОСТ, външни връзки към уебсайта, присъствие в социалните медии и БРАНДИРАНЕ!

Всичко това, скъпи приятели, се акумулира. Затова, за да бъде успешна една фирма и да повишава своите позиции, тя трябва да работи именно в тази посока, да присъства на повече места, да се отличава и да предоставя продукти и услуги с висока добавена стойност.

Ако сте малък бизнес, препоръчвам Ви да се запознаете с тези 7 ключови стратегии за SEO.

Също, бих Ви насочил към това съвсем прясно видео от Брайън Дийн: https://www.youtube.com/watch?v=8wNTbifE8QU

Сигурен съм, че то ще Ви даде ВИСОКА добавена стойност.

Друг полезен ресурс за по-висок CTR е този: “Как да пишем убийствени заглавия още днес!”. Защо това е важно ли? Ако се научите да пишете убийствени заглавия, ще можете да приложите наученото както в заглавията на Вашите статии, за да привличат те повече кликвания и да подобрят позициите Ви в търсачките, така и да ползвате наученото при писане на мета описанията си – по същата причина J

Това е от мен.
Какви са Вашите въпроси? Моля оставете ги в коментарите – очаквам ги с интерес.

Аз съм Кико от Webselo.com – до нови срещи!

2 thoughts on “Как да продаваш ЕФИКАСНО продуктите си онлайн?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.