Последен Панда ъпдейт?

Тези дни началника на екипа за качество на търсенето в Google – Мат Кътс не спира да ни изненадва. Най – новата новина е, че Панда ъпдейта ще бъде прекратен!

Това съвсем не е добра новина за много от нас! Пандата е усъвършенствана по такъв начин, че вече може да бъде изцяло заложена в алгоритъма за определяне на позициите в SERP.

Сега вече работата ни става много по-трудна. Ако забележим спад в сайтовете си най-лесният начин беше да сверим датата на изпадане в серп с датата на стартиране на Панда ъпдейта. Сега ще трябва сами да се оправяме и да откриваме грешките по сайта си.

Дублираното съдържание е голям проблем и аз лично се радвам за тези промени, защото това ще ограничи всякакви блек хет опити за издигане и спадане в СЕРП. Моите прогнози са, че резултатите от търсене ще станат много по-стабилни след тези промени. Да му мислят уеб мастърите на онлайн магазини и новинарски сайтове.

Следващото адекватно действие е да се имлементира и пингвин ъпдейт в алгоритъма за класиране.

Какво мислите вие, дали това ще е следващия ход на Мат и неговия екип?

Ето и още информация за промените в Google описани от SEO Разбирача:

Край на Panda ъпдейтите!

6 thoughts on “Последен Панда ъпдейт?

    • Не знам ман, при мене имаше малко раздвижване вчера по 2 средно конкурентни думички 🙂 Нещо просто няма движение при теб.

    • Не се притеснявай, тепърва се очаква да дойде голямото раздрусване с нов пингвин ъпдейт, който готвят от Google. Очаква се да бъде един от най-големите до сега. Мат Кътс спомена, че може би ще бъде най-коментираното нещо през тази година в SEO сферата 🙂

  1. Pingback: 20 грешки при SEO оптимизация на нов сайт | SEO TEO

  2. Pingback: SEO TEO навърши 1 година! Черпя линкове и още нещо | SEO TEO

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.