Безплатен SEO курс на Телерик през месец Май

За втори път Телерик организира безплатен SEO курс. Целта на курса е да запознае младите оптимизатори, уеб разработчиците и онлайн маркетинг специалисти с тънкостите на SEO.

Както знаете това е много сложна материя, която претърпя много промени през последните 2 години. За щастие, лекторите са едни от най-уважаваните и бързо развиващите се SEO специалисти в България. Те следят непрекъснато тенденциите в SEO бранша и ще Ви поднесат информация и техники направо от кухнята.

Курсът ще се проведе от 15.06.2013 до 20.08.2013 в зала Ultimate

Моето участие на SEO курс 2013

За мен ще е предизвикателство и съм благодарен на Светлин Наков и целия екип на Телерик Академията, че бях избран за лектор в курса. Както знаете в края на 2011 г. Телерик проведе първия до сега изцяло безплатен курс по SEO оптимизация за търсачки, на който се записах с голямо желание и завърших успешно. В момента имам удоволствието да погледна от другата страна на барикадата и да споделя опита си с начинаещите оптимизатори.

Тази година на мен се падна задачата да обясня на широката аудитория всичко за CMS системата WordPress инсталация, поддръжка, теми плъгини и уиджети подпомагащи SEO оптимизацията. Освен това ще говоря и базово за основните On Page SEO фактори, които трябва да имаме предвид при стартиране на нов проект – вътрешна структура на сайта,вътрешен линк билдинг и избор на подходящ домейн и т.н.

Всички лектори и техните теми можете да видите на тази страница

Изисквания за участие

Някакви специални изисквания няма, освен желание за нови знания.

Препоръчително е да сте наясно с масово използваните HTML и CSS тагове. Това ще ви даде предимство сами да редактирате сайта си, било то собствен статичен сайт или CMS система. Това ще Ви даде едно голямо предимство пред другите участници и е едно от условията за бъдещото Ви развитие като SEO експерти.

Имайте предвид, че хората, които успешно са завършили курсовете на Телерик за HTML, CSS и Javascript ще са с предимство при получаване на грамотите.

Оценяване на проекта

За разлика от предходния курс, този път от лекторския екип преценихме, че участниците ще трябва да преминат последното ниво на курса – финален тест с общи въпроси за оптимизация на сайтове. Само издържалите теста ще имат възможност да защитят проектите си пред лекторите, включително и моя милост :).

Финалната защита на проект ще представлява документ който съдържа данни и позиции за сайта Ви преди и след SEO курса. При стартиране на курса ще получите такъв документ, който трябва да попълвате старателно.

Пожелавам Ви успех и се надявам да ви срещна на 15-ти май, като и да научите повече за оптимизацията на сайтове за търсачки.

2 thoughts on “Безплатен SEO курс на Телерик през месец Май

  1. Добре се справи с лекцията, научих доста нови неща и нови плъгини за wp.
    Благодаря 🙂

  2. Pingback: Приключи втория SEO курс на Телерик | SEO TEO

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.