Приближава нов Панда ъпдейт през март!

panda-update

Нов панда ъпдейт

Както Matt Cutts сподели официално, се очаква нов Панда ъпдейт. Вероятните дати за това са 15.03.2013 или 18.03.2013. Предполага се, че това ще бъде един от най – безмилостните Панда ъпдейти. Който няма дублирано съдържание, тагове, категории архиви и други, няма повод за притеснение. Всички генератори на дублиран контент да са нащрек! Повече за Google Панда и Пингвин ъпдейтите можете да прочетете в тази публикация.

Това обаче не беше вичко. Съобщението за предстоящ Пингвин ъпдейт през 2013 година, накара старите блек хет SEO-та да изхвърлят плюшените пингвинчета от стаята на децата си! Очаква се това ъпдейтище да е най-мащабното до сега и да засегне най-голям процент от сайтовете.

Внимавайте какво правите с любимите ни български директорийки за сайтове, обяви и социални мрежи. Очаква се да бъдат засегнати сайтове в световен план, включително и нашата родина.

Бъдете много предпазливи при закупуване на линк защото Кътс сподели, че може да се очакват още наказания за уебмастъри използващи нови линк билдинг системи подобни на SAPE. Лично аз при поставяне на линк на какъвто и да е било сайт, го проучвам със всички инструменти за анализ на линкове, които широкият уеб ни предоставя. Например: Opensite explorer, Ahrefs, Majestic SEO, Raven tools и др.

Освен това вчера Matt сподели на конференцията SXSW в Тексъс, че от екипа за качество на търсенето обмислят ъпдейт, който да отсява търговците с положителни и тези с отрицателни ревюта и да поставя всеки на мястото му в SERP според задоволството на клиентите.

Страшна бомба а! Какво мислите ще последва първо – пингвинчето или ъпдейта за некоректните търговци?

7 thoughts on “Приближава нов Панда ъпдейт през март!

  1. А дано да ги изхвърли всички спамърчета и играчи на дребно. Ще се радвам истински ако сапе наистина спре да действа. Колко хамалски сайта ще изчезнат само 🙂

    • Какви сайтове имаш предвид 😀 хамалско отимизирани или оптимизирани за хамали ! :D:D

  2. Накратко Matt се опитва да ни каже „Не се занимавайте… плащайте си за рекламата и да ми увеличат заплатата.“. 🙂

  3. Pingback: Matt Cutts точи голямата секира | SEO блог на Андрей Димитров

  4. Pingback: Последен панда ъпдейт?

  5. Pingback: Задава се Пингвин Ъпдейт 2.0. Край на спама! | SEO TEO

  6. Pingback: Наказания за PageRank линк мрежите | SEO TEO

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.